Over

Theater-Werk is een werkvorm die in gezet kan worden voor recreatief gebruik maar vooral ook om inzicht in eigen gedrag en motivatie te verkrijgen en om gedragsverandering te bewerkstelligen. Hierdoor kan het ingezet worden voor vele doeleinden: projecten bijv. om pesten tegen te gaan op scholen, teambuilding, managementtrainingen, maar ook voor bijvoorbeeld bedrijfsuitjes.

Doelgroepen
Theater-Werk is toepasbaar voor volwassenen, jongeren en voor kinderen in groep 7 en 8 van de basisschool. Uiteraard is het ook voor jongere kinderen leuk, maar daar richten wij ons niet op.

Volwassenen en jongeren
Theater-Werk kan programma’s met een recreatief karakter bieden voor bedrijven, gewoon een dagje of weekendje bezig met zingen, dansen, acteren en plezier maken. Indien gewenst geheel verzorgd. Wij kunnen het ook een meer vormend of trainingskarakter geven waarbij theater en muziek middel worden om te werken aan het ontwikkelen van vaardigheden op het gebied van samenwerken en communiceren. Ook kan Theater-Werk ingezet worden als een krachtig middel om mensen te bewegen tot gedragsverandering met gebruik making van een ervarend leren werkwijze.

Jongeren en kinderen
Ook voor jongeren en kinderen kan Theater-Werk recreatief zijn. Maar ook hier kunnen vormende en gedragstherapeutische elementen ingevoegd worden. Daarmee is het zowel geschikt voor bovenbouw basisschool als voor onderbouw voortgezet onderwijs om projecten te doen gericht op pesten, ontwikkeling van sociale vaardigheden en kan het ingezet worden als een middel voor ervarend leren projecten. Daarmee is het ook inzetbaar binnen een setting gericht op gedragsverandering.

Ervarend Leren, Trainingen en Vorming